S*Frostuddens sibiriskakatter

Nyheter

 

ÄNTLIGEN LITE NYTT!!


17/4-2015


Nu hoppas vi på kattungar med Kira och Spike. Kattungarna beräknas födas i slutet på maj. Det kan bli svarta, svartsilver, blå eller guld. Alla med mönster och med eller utan vitt. 

När Maggi löper kommer hon oxå få dejta Spike. Då jag misstänker att det inte har tagit för henne. 

Grace har tyvärr blivit kastrerad då hon fick en elak livmoderinflammation. Men hon hann få en kull med Elvis innan. Kullen flyttade i mars och bor nu hos super fina familjer. Det ska bli spännande att få följa dem. 

I augusti 2014 flyttade SE Reimans Silver Spike in hos oss. Jag har länge längtat efter en kastrat hane och när han är färdig som avelshane ska han få bli våran kastrat som vi längtat efter. 


I maj 2014 flyttade S*Spinnsibbs Kira till oss. Jag har saknat en guldklimp sen Dakiri flyttade och nu har vi en. Hon är en busig och självständig liten dam. 

23/1-2014 

Nytt år och nya planer! Wesell har kastrerats och flyttat pga att hon och Grace inte kom överens och Grace mådde så dåligt. Nu är det lugnt i flocken och den består bara av Grace och Maggie. 

Planen är att ta en kull med Grace och Elvis Presley till sen sommaren/hösten. 

18/6-2013

Våran Simpson kull har kommit. De växer så det knakar. Än så länge är det bara Maggie som är bokad, då hon stannar hos mig. Hör av er om ni är intresserad av en kattunge.

14/3-2012

Vi planerar en parning mellan Wesell och Elvis Presley. Jag tror på denna kombination och hoppas på många fina ungar.

22/1- 2012

Nu har jag kört hem Agenten. Han har varit här och dejtat både Dakiri och Wesell. Jag hoppas att det blir smått nu och väntar med spänning på att om ca 20 dagar leta "hallon". Om det har tagit sig så väntas kattungar i slutet på mars. Både Wesell och Dakiri HCM testades och Fiv och Felv testades i december med fina resultat. Agenten testades i januari med lika fina resultat.

 

12/1-2012

Mycket har hänt under året som har gått. Det absolut största som hände under 2010 var att våran familj utökades med en helt underbar liten tjej, Moa!

2011 köpte vi hus och har renoverat, renoverat och renoverat lite till. Men det börjar likna ett hem nu.

Nu pustar vi ut ett litet tag och tar nya tag med huset senare under våren.

På katt fronten händer det oxå nya saker.

Just nu väntar vi på att både Zam Wesell och Dakiri skall börja löpa sen skall de på date hos den nya avelshanen, Agent 007 som jag och Sussi, S*Busungarnas, äger. Senare i sommar

 kommer Agenten att få träffa min lilla S*Millifiore Poppy.

S*Spinnsibbs Dakiri   Fotat av Gunilla Falk

 

6/1-2010 GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!

Ett nytt år och nya händelser. Mace Windu och Boba Fett har flyttat till sina nya härliga familjer. De kommer garanterat att bli älskade och få det bra och det känns riktigt skönt. Våran Zam Wesell har vuxit massor och blivit en riktigt gosig tanig tonåring. Jag är så glad att vi behåller henne.

Katteriet kommer att utökas med en guld tjej, som komplement till våra silver tjejer. :-) Jag kommer att hämta hem henne i början av februari. Det är S*Spinnsibbs Dakiri som jag har fått äran att köpa.

 

 

~~~~2010~~~~

Fin*Kelmikerhon Rai Rai Rai och S*Zignes Chloé har den 8/6 fått fyra fina kattbabisar. Två har flyttat och två finns ännu kvar och söker nu egna hem.

Vacker chokladmaskad pojke, 5 mån gammal och brunmaskad syster säljs till sällskap/utställning. Finns i Sävast ring 0921-73437 el maila för besök. S*Frostuddens siameser.

 
Klicka för att se nästa bild
 
Klicka för att se nästa bild

24/10 -09 Här har det hänt grejer! Jag har varit dålig på att uppdatera.

Tova har flyttat till ett nytt hem. Hon bor i Luleå hos Marianne och de trivs så bra med varandra. Roselia har flyttat till en ny fodervärd i Luleå, där hon nu bor med Emma, Jonas och Triumph. Alla kattungarna är nu tingade och har hittat nya hem och de har även fått namn.

12/9-09 Nu har de äntligen kommit!!! Som vi har väntat på dessa ungar. Förlossnings berättelsen och mer bilder finns under kattungar.

 

13/8- 09 Det är med tungt hjärta och många tårar jag skriver detta. Men jag vill bara berätta att min lilla prinsessa S*Millifiores Laelia af Lux har fått vandra till katthimmlen. Jag hoppas att hon får förgylla någon tillvaro där som hon har gjort här. Vi kommer att sakna henne så det gör ont, vårat lilla kattkräk... +smiley10

Tyvärr sprids så mycket skitsnack och felaktigheter när det gäller varför katter blir dåliga eller dör. Vill ni veta vad som hände våran prinsessa så kontakta mig så berättar jag gärna. Men för guds skull lyssna inte på människor som säger sig veta, för de vet ingenting annat än det som de fabulerat ihop.

Så idag har våran lill prinsessa somnat in. Nu får vi aldrig mera känna hennes nospussar kl 03 på natten eller pussa hennes röda tass eller leka apport med henne eller ha henne tätt omslingrad runt huvudet när jag sover...
Oj vad vi kommer att sakna henne.

:rose Våran Prinsessa

Bild

 

25/7-09 Våran mys tjej Tova söker ett nytt hem. Det är med sorg i hjärtat som vi måste omplacera våran lilla tjej. Men hon och Sia trivs inte ihop. Tova är en liten gosig, pratig och social katt som inte vill bo med en massa katter. Hon är världens snällaste, men tyvärr så hamnar hon lägst i rangordningen bland katterna här hemma. Hon söker ett hem där hon får massor med gos och kärlek, barn är inga problem, vi har tre så hon är van. Hör av er till mig om ni är den hon söker.  Karin: 070-2715646, eller 0921-54063

8/7-09 S*Frostuddens Siameser har kattungar !!! Vackra Cleo har fyra superfina ungar, födda 8/6-09, väldigt vältypade. Det är snygga Kelmikerhon Rai Rai Rai som är pappa.

8/7-09 Nu har alla kattungarna flyttat till jättefina hem. Jag önskar alla mina kattungar med familjer all lycka i framtiden och hoppas på massor av fina foton.

Det är så lungt och stilla här hemma nu med bara två katter hemma Laelia är nog den som saknar ungarna mest.

 7/7-09 Sia har åkt till Skellefteå på date hos den tyska snyggingen Odo. Så nu hoppas vi på kattungar till hösten igen, det blir Odos första kull om det blir nåt så nu håller vi tummarna.

5/4-09 Tova har den 1 April fått fyra underbart söta kattungar. Alla mår bra och de växer så det knakar.

6/3-09 Tova har varit på date i Umeå och träffat S*Deltas Sakhi. Nu väntar vi på kattungar, i april väntas de komma om allt går som det ska.

14/2-09 Våran familj har utökats med en prinsessa. S*Millifiore Laelia af Lux har flyttat hem till oss.

27/12-08 Julen har förlöpt lugnt. Granen har stått stadigt sedan vi spikade fast den i takbjälken. Kattungarna och även Sia har haft kul i den. JagJar har nu nått över 1 kg och vi är så glada över att våran lilla kille växer, de andra killarna växer oxå massor och det busas mycket.

16/12-08 Jag har varit dålig på att uppdatera. Men nu har det kommit lite nya bilder på kattungarnas sidor. Jar Jar som har vuxit lite dåligt kommer sakta men säkert. Grabbarna har oxå fått sin första vaccination.

Photobucket

5/11-08 Uppdaterat med nya bilder på killarna.

28/10-08 Nu har killarna fått namn! Temat ät Star Wars Episode I, då våra söner är helt inne på det nu. Se mer på kattunge sidan.

26/10-08 Jag har gjort ett fotoalbum med små killarna så det skall bli lättare att uppdatera med nya bilder.

21/10-08  Tova har fått åka på semester till mormor. Hon inspekterade hela huset för att se att allt var som vanligt sen gick hon och provlåg alla favorit liggplatserna.

Hon verkar trivas bra. Sia har varit väldigt aggresiv mot Tova sen hon fick sina ungar och det var inte hållbart i längden att ha dem

instängda på olika håll. Nu får båda lugn och ro.

 

16/10-08 bild på trean.

 

15/10-08  Äntligen är det klart! Vårat stamnamn kommer att var S*Frostuddens. Jag går in som medägare av stamnamnet som min moster har. Hon håller på med Siameser, länk till hennes sida:

S*Frostuddens Siameser

 

14/10-08  Äntligen har ungarna kommit. Det blev inte som vi "beställde" men vi är så nöjda ändå. Mer info se kattunge sidan.

 

11/10-08  Sia är ganska rund om magen och nedräkningen har börjat. Den 14 har hon gått 65 dagar..Vi väntar och längtar....

 

4/9-08  Det blir kattungar!! Om allt går bra så hoppas vi att det kommer smått i vårt hus v 42...

 

11/8-08  Sia har varit på date och träffat Busungarnas Zingo. Nu väntar vi med spänning på resultatet.....